Veče sa Jelenom Galić

Posle dužeg vremena, SAM je vratio menadžerski “talk show” među članove.


Datum: 18.May.2023


Prvi gost "Veče sa.." bila je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora, AIK banke, jedan od osnivača SAMa i dobitnica nagrade SAM Menadžer godine 2022. 

Svoju bogatu karijeru Jelena je započela 1994. godine u Ekonomskom institutu u Beogradu gde ostaje do 2007. godine 2001. godine na poziciji Izvršnog direktora. Tokom rada u Ekonomskom institute, učestvovala je, kao rukovodilac projekta, član radne grupe ili član tima, u brojnim projektima medjunarodnih bilateralnih i multilateralnih donatorskih i razvojnih agnecija u oblasti upravljanja ekonomskim politikama i izgradnji institucija tržišne privrede. Od 2007. do 2015. godine, radila je u Deloitte-u d.o.o. Beogradu (Deloitte CE), na poziciji Direktora poslovnog savetovanja i lidera za finansijski sektor za klaster koji obuhvata Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju i Republiku Srpsku.

2015. dolazi na poziciju Predsednika Izvršnog odbora AIK banke a.d. Beograd, koja je u ovom periodu postala jedna od sistemskih banaka na domaćem bankarskom tržištu. Član je Upravnog odbora Udruženja banaka Srbije, od 2019. godine je zamenik predsednika UO Udruženja banaka Srbije. Takođe je jedan od osnivača Srpske asocijacije menadžera, Podpredsednik 2006-2008. godine i član Upravnog odbora 2008-2010. i 2017-2019. godine.

Razgovor sa Jelenom Galić vodila je izvršna direktorka SAM-a, Jelena Bulatović.


Jelena je diplomirala na Ekonomskom fakultetu u Beogradu na modulu Monetarni, bankarski i finansijski menadžment, gde kasnije završava i master i doktorske studije. "Dok ste mladi imate dovoljno malo godina da biste mogli puno puta da probate razne stvari jer ćete tako naći samog sebe. Budite dosledni u onome što želite da radite ali probajte što više različitih stvari kako biste videli šta su vam afiniteti i gde ćete se dalje usavršavati i graditi. Obrazovanje i putovanje su dve jako bitne stvari u životu jer ćete time dobiti znanja i saznanja", rekla je ona. 


Kao kriterijum za izbor bliskih saradnika Jelena je izdvojila karakter pojedinca: "Karakter je jako važan jer vas odražava kao osobu, kao kolegu. Kada me pitaju šta je ključni faktor uspeha ili neuspeha, ja kažem ljudi. Želim da to budu ljudi koji su posvećeni, žele da prihvate odgovornost i da se nose sa promenama".

U donošenju poslovnih odluka pravi balans između racija i instinkta i ističe važnost uklapanja profila. "Razumevanje ljudi, razumevanje profila i onda uklapanje različitih profila - jako je važno uklapanje profila. Harmonizacija različitih profila takva da svako bude na pravom mestu i odradi najbolje posao je ključ da će sve dobro da se završi", rekla je Jelena.

"Biti dosledan u svojoj viziji i svojim vrednostima, posvećenost sebi, odnosno ulaganje u sebe i iskrenost - to su vrednosti koje volim. Niko ne treba sa se plaši iskrenosti jer nedostatak iskrenosti može da pravi razdore".


Sponzori