Žene za žene - konferencija magazina

„Blic žena“, najtiražniji i najčitaniji magazin u Srbiji, povodom 18 godina postojanja organizovao je konferenciju „Žene za žene“. Cilj ovog stručnog skupa je da se vidi kakav je položaj žena danas.


Datum: 22.Dec.2022


U okviru panel diskusije "Ravnopravna: Prisutnost žena u javnom i poslovnom životu", učestovala je izvršna direktorka SAMa, Jelena Bulatović.

Učesnici panela su:

  • Gordana Predić, posebna savetnica ministra kulture za pitanja kulture, medija i rodnu ravnopravnost ispred Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost
  • Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti
  • Tatjana Vidaković, glavna urednica sadržaja portala „Infostud“
  • Danijela Gašparac, Head of Marketing Research – CEO Advisor u kompaniji „Telekom Srbija“ i Marketing and Communication Consultant u „Srbija voz“
  • Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera
  • Marija Ilić, predsednica UO Asocijacije video-igara industrije Srbije

Panel je moderirala Jelena Isaković, direktorka izdavaštva, Ringier Srbija.

Rodna ravnopravnost, kao bitan faktor razvoja demokratskog društva, podrazumeva jednako učešće žena i muškaraca u svim oblastima javnog života.

Jelena Bulatović, izvršna direktorka Srpske asocijacije menadžera, rekla je da najčešće imamo naslovne strane na kojima su muškarci, a kada se radi o poslovnim magazinima, češće su panelisti i gosti na televiziji. Navodi da mediji treba da rade na tome da češće predstavljaju žene. "Ove godine je više žena dobilo priznanja na rukovodećim pozicijama i znam veliki broj jako uspešnih žena na visokim pozicijama", rekla je Jelena Bulatović i dodala: "Zapravo nismo imali uopšte žene na čelu banaka. Bile su direktorke, bile su šefovi sektora ali zapravo nije bila nijedna žena menadžerka, CEO ili predsednica Izvršnog odbora što sada nije slučaj. Mislim da se u tom smislu jako vidi pomak, takođe primećujemo žene na pozicija ako mogu da kažem u tradicionalno muškim industrijama kao što je energetika recimo, ili proizvodnja, ili rudarstvo. Znači mi imamo sada stvarno jednu mnogo bolju poziciju ali još uvek postoji dosta prostora za unapređenje."

Konferenciju su otvorili Darija Kisić, ministarka za brigu o porodici i demografiju, Miomir Đorđević, državni sekretar Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Brankica Janković, poverenica za zaštitu ravnopravnosti.

Više informacija možete pročitati na linku.

Sponzori