Organi sam-a

Predsednik Upravnog Odbora

Mihailo Janković

Mihailo Janković je na poziciji generalnog direktora MK Group od 1. januara 2021. godine. Poseduje bogato iskustvo u oblasti poslovne i strateške transformacije kompanija, koje omogućava njihov održiv rast i razvoj poslovanja. Zajedno sa top menadžmentom kompanije MK Group radi na definisanju i sprovođenju korporativne strategije i investicione politike, kao i ostvarenju poslovnih ciljeva u zemlji i regionu.

Mihailo je svoje bogato lidersko i menadžersko iskustvo sticao tokom 2 decenije rada za vodeće multinacionalne kompanije – British American Tobacco, The Coca-Cola Company, Knjaz Miloš a.d, kao i za kompanije u vlasništvu privatnih investicionih fondova. MK Group se pridružio sa pozicije generalnog direktora regionalne kompanije Nectar Group.

Tokom svoje karijere, bio je i član upravnih odbora profesionalnih poslovnih udruženja i neprofitnih organizacija u Srbiji. U 2019. godini proglašen je za  „Menadžera godine“ od strane Srpske asocijacije menadžera. Poslovnu inspiraciju pronalazi u konstantnom unapređenju poslovanja, razvoju ljudi, poslovnoj transformaciji i turnaround management-u, što su oblasti koje su i obeležile Mihailovu dosadašnju karijeru.