SAM Godišnja nagrada

05.11.2019.

POSTANI ČLAN

Nominovani u kategoriji: Menadžer godine 2019

Menadžeri koji su prepoznati unutar i van svoje kompanije kao osobe od integriteta i ugleda i koji su u 2019. godini ostvarili posebne poslovne rezultate.

Kriterijumi za izbor:  

  1. Inovativnost i strateško mišljenje
  2. Ekonomski rezultati (finansijski rezultati i tržišna pozicija)
  3. Društvena odgovornost
  4. Razvoj i vođenje tima
  5. Poslovni poduhvat godine

 

Nominovani za SAM Menadžera godine su:

1. Dragan Filipović, predsednik IO i generalni direktor, Generali Osiguranje Srbija

2. Dragan Popović, predsednik, AIGO

3. Mihailo Janković, generalni direktor, Nectar grupa

4. Tamara Jokanović, generalna direktorka, Represent Communications

 

Za svoje favorite možete glasati preko sledećeg linka.

Video predstavljanja nominovanih za "SAM Menadžera godine 2019" možete pogledati na linku.

Dragan Filipović, predsednik IO i generalni direktor, Generali Osiguranje Srbija

Od početka svoje karijere, koju je započeo pre 23 godine, Dragan Filipović je posvećen razvoju različitih retail grana poslovanja, a od 2011. godine svoje znanje, veštine i kreativnost stavlja u funkciju unapređenja usluge i poslovanja u osiguravajućoj industriji. Od 2016. godine predsednik je Izvršnog odbora i generalni direktor Generali Osiguranja Srbija, predsednik Upravnog odbora Generali Osiguranja Montenegro i član Generali Leadership Group, koju čini 200 najistaknutijih menadžera od 72.000 zaposlenih u Generali grupi.

Njegov liderski stil kreira stimulativno poslovno okruženje, jača timski duh i omogućava kontinuirani rast i razvoj. U cilju stvaranja osećaja zajedništva i rada na ostvarenju zajedničkih ciljeva, Dragan Filipović redovno informiše zaposlene, motiviše ih i sa njima proslavlja uspehe. U okviru projekta „Moja kompanija“ svakog meseca razgovara sa novozaposlenim kolegama sa željom da im približi poslovanje i strategiju Generalija globalno i lokalno.

Dragan Filipović se zalaže za digitalno liderstvo, princip osnaživanja zaposlenih, inkluzivno okruženje i stvaranje klijentocentrične kompanije i angažuje se kao mentor u lokalnom talent programu i mentoring programu Generali grupe.

Predstavljanje Dragana Filipovića možete pogledati ovde.

Opširnije možete pročitati na ovom linku.

Dragan Popović, predsednik, AIGO

Dragan Popović je vlasnik i direktor Grupacije u koju spadaju kompanije AIGO Business System, Atom partner, System One, DPF i UBS. Biznis je započeo pre više od 20 godina prilagođavajući  core business potrebama tržišta, predviđajući buduće potrebe i trendove u poslovanju. Danas, Grupacija broji skoro 200 zaposlenih i svaka od kompanija ima dobro razvijenu svoju viziju i misiju i jasnu svrhu svog postojanja i poslovanja. Ukupan promet svih entiteta je 50 mil EUR.

Glavni generator cele Grupacije je kompanija AIGO koja ima 100 zaposlenih, core business je IT system integracija. Spada u četvrtu kompaniju u Srbiji po prometu u toj oblasti i to od 38 mil EUR. AIGO u svojoj organiizaciji ima i Servis koji pruža i regionalne usluge i to u Hrvatskoj, BiH, Sloveniji, Bugarskoj, Makedoniji i naravno Srbiji. Od prošle godine, otvorena je firma i u Hrvatskoj.

Dragan Popović je diplomirao na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Veruje u svoju misiju, ideje i svoje zaposlene i ostavlja “srce na terenu”. Poverenje u svoj tim, negovanje odnosa, otvorenost u komunikaciji, razvoj ljudi i ideja je ono što predstavlja esenciju Draganove svakodnevice u poslovanju.

Predstavljanje Dragana Popovića možete pogledati ovde.

Opširnije možete pročitati na ovom linku.

Mihailo Janković, generalni direktor, Nectar grupa

Mihailo Janković ima više od 18 godina radnog iskustva na ključnim rukovodećim pozicijama u renomiranim multinacionalnim i domaćim kompanijama. Od 2016. godine Mihailo je na poziciji generalnog direktora Nectar grupe u čijem sastavu posluju kompanije Nectar, Heba, Fructal i od nedavno Bio Panon (joint venture projekat sa kompanijom Global Seed). 

Mihailo je svojim profesionalnim iskustvom, angažovanjem i liderskim ponašanjem doprineo daljem jačanju liderske pozicije i ekspanzije poslovanja Nectar grupe koja je iz domaće porodične firme za samo 20 godina izrasla u vodeću regionalnu kompaniju u Jugoistočnoj Evropi, sa šest proizvodnih lokacija u tri zemlje, vertikalno integrisanim sistemom proizvodnje i izvozom u 60 zemalja širom sveta.Svoje bogato iskustvo je nesebično podelio uvodeći korporatizaciju i strukturiranje porodične kompanije.

Oblikovao je korporativnu kulturu, definisao misiju i kompanijske vrednosti Nectar-a, i zajedno sa timom postavio leadership model za sve zaposlene. Sproveo je usavršavanje menadžmenta, uveo performans management i kroz sve ove aktivnosti uticao na promenu mindseta i organizacione kulture. To je omogućilo sinergiju i pobedničku kulturu poslovanja - najbolje od family business-a (brzina, fleksibilnost) i najbolje od uređenosti (uvođenje sistema, strukture, unapređenje procesa).

Predstavljanje Mihaila Jankovića možete pogledati ovde.

Opširnije možete pročitati na ovom linku.

Tamara Jokanović, generalna direktorka, Represent Communications

U agenciji Represent Communications, najvećoj komunikacijskoj agenciji, Tamara Jokanović je punih 14 godina, prošla je sve pozicije i na tom putu stasavala u pravog lidera. Imenovanje na mesto generalnog direktora agencije predstavlja krunu višedecenijskog rada, ali ne samo na sebi i drugim ljudima, već i na procesima u agenciji, načinu rada i pronalaženju inovativnih rešenja u tržišnoj utakmici koja nije uvek laka.

Postavlja visoke profesionalne i lične ciljeve, uči zaposlene da kakav god posao bio – stav prema tome i prema ljudima sa kojima radiš je ono što te na kraju dana zaista izdvaja od drugih.  Nema problema, već izazova. Ne počinje nikada od negacije, jer rešenja uvek ima. Konstruktivnim pristupom zaposlene motiviše da daju uvek ono „malo više“, tako da svi u sistemu napreduju, i zaposleni i ona.

Zahtevna po pitaju obavljanja posla, ali pravedna. Svesna koliko je bitno motivisati zaposlene ne samo kroz finansijske tokove. Uvela je beneficije i povlastice u poslu, poput privatnog zdravstvenog osiguranja, rada od kuće, fleksibilnog radnog vremena, mesečnih timskih kafa uz neformalne razgovore, svih onih sitnica koje su daleko više karakteristika velikih sistema. Otvorena vrata su kod nje uvek otvorena.

Predstavljanje Tamare Jokanović možete pogledati ovde.

Opširnije možete pročitati na ovom linku.