Sample Aktivnosti

06.07.2017.

POSTANI ČLAN

Ko su Fanki lideri budućnosti?

Panel Fanki lideri na temu "Ko su fanki lideri budućnosti" okupio je veliki broj članova SAM-a na krovu hotela Crystal Beograd. Na pitanja iz domena globalnih trendova i tehnologije, IT sektora odgovarali su panelisti Slobodan Đinović, član Upravnog odbora SAM-a, osnivač i direktor Orion Telekoma, osnivač ICT HUB-a i Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra Srbije i član Upravnog odbora Inicijative digitalna Srbija

 

Fanki lideri su događaj koji postoji od 2012. godine i koji predstavlja jedinstveno mesto susreta poslovnih lidera, rukovodilaca značajnih srpskih kompanija, mladih menadžera i preduzetnika, predstavnika omladinskih organizacija i perspektivnih studenata.

Veliki broj gostiju je imalo priliku da čuju razgovor dvojice ljudi koji su jedni od najbitnijih u srpskom internetu i IT-u, o prednostima i potencijalima Srbije za razvoj u budućnosti. Učesnicima je predstavljena vizija budućnosti Srbije u želji da je oni, kao predvodnici ekonomskog i društvenog razvoja Srbije bolje razumeju i jasnije vide svoju ulogu na tom putu.

Prvi deo diskusije je bio posvećen razgovoru o tehnološkim promenama i globalnim trendovima koji nameću neminovne promene u životu i radu u budućnosti. Trudeći se da razumemo kretanje sveta i uticaj koji to ima na razvoj Srbije, panelisti su definisali razvojne prilike koje je potrebno danas iskoristiti kako bismo postigli eksponencijalni ekonomski rast. Na kraju, u odnosu na viziju Srbije u budućnosti, vrlo konkretan i pragmatičan razgovor je tekao u pravcu mapiranja tog puta i definisanja prvih koraka.

Posebna pažanja posvećena je razvoju obrazovanju i kreiranju okruženja za stvaranje budućih lidera Srbije. U kontekstu razvoja Srbije u narednim godinama, iskazano je verovanje da je najbitnija jasna vizija budućnosti i razumevanja uloge koju privredni sektor danas može da ima.

U pripremi su video snimci sa događaja koje ćemo podeliti putem naše Facebook stranice.

 

Nakon panela održan je koktel, gde su članovi uživali u Heineken pivu i drugim osvežavajućim pićima, Next Smoothie-u, ali i u vinima vinarije Ilić-Njemčević, ali i neformalnoj atmosferi koja im je pružila odličnu mogućnost za networking.

Zahvaljujemo se svima koji su na ovom događaju dali dobrovoljni prilog za lečenje dečaka Nemanje Damčevića. Prikupljeni prilozi su uplaćeni na račun porodice Damčević. 

Zahvaljujemo se sponzorima - kompaniji Heineken, Coca Cola HBC Srbija, hotelu Crystalvinariji Ilić-Njemčević. Kompanija Heineken tradicionalno podržava ovaj događaj, a gosti su imali priliku da uživaju ali i da se upoznaju sa kampanjom "Uživajte odgovorno" koja ima za cilj da uputi na odgovorno konzumiranje alkohola.