Skupštine članova SAM-a

30.01.2013.

POSTANI ČLAN

MILAN PETROVIĆ IZABRAN ZA NOVOG PREDSEDNIKA SRPSKE ASOCIJACIJE MENADŽERA

U utorak 29. januara, u hotelu Zira, održana je VI redovna Skupština Srpske asocijacije menadžera. U prisustvu mnogobrojnih članova, jednoglasno je izabrano novo rukovodstvo SAM. Novi predsednik je Milan Petrović, generalni direktor kompanije Centro Štampa.

Dosadašnji predsednik asocijacije, Bojan Radun, vršiće funkciju izvršnog potpredsednika. Na šestoj godišnjoj skupštini SAM-a, izabran je i novi sastav Upravnog odbora koji će činiti brojni priznati menadžeri i privrednici. Izabrano novo rukovodstvo vodiće SAM u naredne dve godine, a prioriteti tokom njihovog mandata biće novi doprinosi razvoju srpske privrede i društva, jačanje saradnje sa menadžerima iz regiona i Evrope, kao i osnaživanje partnerstava u samoj asocijaciji.

Članovi novog Upravnog odbora su: Milan Petrović, Štampa Sistem, Bojan Radun, dosadašnji predsednik SAM-a i izvršni direktor Nectar-a, Dragica Pilipović Chaffey, SBB, Miša Lukić, predsednik Upravnog odbora Publicis group Serbia, Darko Popović, Banca Intesa, Kiril Kravčenko, NIS, Slavko Carić, Erste banka, Veran Matić, B92, Rajko Mandić, PKB, Srđan Lazović, BAT, Stanka Pejanović, Mercator, Vladimir Živanović, SAGA, Zoran Mitrović, Viktorija grupa, Bora Miljanović, Represent System, Rade Rakočević, Senzal, Mihajlo Janković, Knjaz Miloš, Jelena Radulović, Alba partners, Miro Antić, M2 Communications, Tatjana Mamula, Masmi, Zdravko Lončar, E-kapija i Danijel Pantić, HD European Consulting.

Članovi Nadzornog odbora sa mandatom od 3 godine su: Zoran Naumović, partner u advokatskoj kancelariji Naumović&Partneri, Biljana Bogovac, direktor Assurance Services, PwC i Vladan Simeunović, partner u advokatskoj kancelariji Simeunović-Ikonović-Isailović.

Predsednik Skupštine SAM-a u naredne dve godine biće Dejan Nedić, Managing Director, Draftfcb Afirma.

U svom obraćanju, novi predsednik se zahvalio se svima na podršci i na ukazanom poverenju i izrazio spremnost i odgovornost da nastavi da jača SAM, da SAM dalje unapređuje poslovno okruženje i svojim delovanjem donese boljitak privredi Srbije i društvu u celini.

 „Svi mi imamo odgovornost i obavezu da svojim radom ojačamo privredu ove zemlje i povedemo je napred. Naše poslovanje bi trebalo da unapredi poslovno okruženje, ali i da donese boljitak društvu u celini. Posao nas, menadžera jeste da budemo partner Vladi Srbije i da svoje znanje i iskustvo iskoristimo tako da pomognemo tamo gde je pomoć neophodna. Kroz promociju i afirmaciju menadžerske profesije imamo mogućnost da damo primer i šansu mladim ljudima, a mi ćemo se kao tim zalagati da sve mogućnosti iskoristimo na pravi način", poručio je Milan Petrović, novoizabrani predsednik asocijacije.

 „Iza Srpske asocijacije menadžera je još jedna uspešna godina. SAM je nastavio da raste i razvija se, kako u pogledu članstva tako i u svojim aktivnostima. Prošle godine je po prvi put ustanovljena i Godišnja nagrada SAM-a, gde su nagrađeni najbolji poslodavci i menadžeri i koja će, nadamo se, dodatno doprineti afirmaciji menadžerske struke. Milan Petrović je izuzetno sposoban menadžer i uveren sam da će funkciju predsednika SAM-a obavljati uspešno", istakao je na Skupštini Bojan Radun, dosadašnji predsednik asocijacije.

Izvršna direktorka SAM-a Jelena Bulatović je podnela izveštaj o aktivnostima i finansijskom poslovanju u minuloj godini. "Organizovali smo velike forume menadžera sa predstavnicima vlade i kreatorima ekonomske politike, radne doručke, okrugle stolove, susrete menadžera, a sprovedeni su i projekti sa organizacijama USAID i CIPE".

 Miro Antić, tim lider sekcije SAMPLE izvestio je o aktivnostima sekcije koja okuplja mlade menadžere do 35 godina, kao i o planovima i ciljevima za naredne dve godine. Pored rasta u broju članova, Miro je istakao da su ostali ciljevi SAMPLE-a promocija liderstva, stvaranje jake mreže mladih menadžera, edukacija članova i mladih u Srbiji, podizanje menadžerskih kompetencija kod budućih menadžera.

Izveštaj o transpaprentnosti i zakonitosti rada Asocijacije podneo je predsednik Nadzornog odbora advokat Zoran Naumović.

 

 Video prilog se nalazi na ovom linku.