SAM ONLINE

SAM ONLINE

EKOF & SAM Business Talks


11.11.2021

Nebojša Mandić, CEO, Intereuropa-Logističke usluge Beograd

SAM Talk: Liderstvo 5-og nivoa - Miro Smolović


10.07.2020

Direktor PwC akademije, Miro Smolović, temu SAM TALK-a zasnovao je knjizi autora James Jim Collins-a "Od dobrog ka sjajnom" koja je u ovim specifičnim vremenima aktuelnija više nego ikada.

SAM Talk - Da li zaposleni upravljaju svojim stavovima ili stavovi upravljaju njima?


12.06.2020

Gost još jednog SAM Talk-a na temu liderstva, bio je Darko Mirković, CEO, Alterna International.

ASK AN EXPERT: Anđelko Trpković, Publicis Groupe Adriatic


12.06.2020

Po prvi put, Ask an Expert, održaće se uživo u SAM-u kao i online preko Zoom platforme!

Kriza traži fleksibilnost i brzinu reagovanja - Ask an Expert: Prof. dr Dragan Lončar


02.06.2020

Serija razgovora „Ask an Expert“ nastavljena je sa prof. dr Draganom Lončarom sa Ekonomskog fakulteta koji je članovima Srpske asocijacije menadžera podelio savete o tome koja su to zlatna pravila strateškog menadžmenta, šta je potrebno da bi firme opstale, zaposleni motivisali i koja su ključna ponašanja u krizi.

Odgovor na promenu je promena. Uspostavite nov model poslovanja!


29.05.2020

Gost SAM Talk-a bio je dr Zvezdan Horvat, Adizes South East Europe i Zlatni ambasador SAM-a.

Mere zaštite od COVID19 u kompanijama


28.05.2020

U organizaciji Srpske asocijacije menadžera, organizovan je sastanak na temu mera zaštite u kompanijama od COVID19. Sastanku su prisustvovali predstavnici kompanija: Heineken, Ball packaging, Atlantic grupa, Delta Holding, Neoplanta, Strauss Adriatic, MK holding, Schneider electric, Sirogojno, Nectar, Luna, Gorenje.

Kada ulazite u izazov, fokusirajte se na rešenje, a ne na problem – SAM TALK, Dragan Đorđević, direktor Skills Innovative Learning Experience i Zlatni ambasador SAM-a


22.05.2020

Velika nam je čast što je ovaj format otvorio Dragan Đorđević, direktor Skills Innovative Learning Experience i Zlatni ambasador SAM-a, u petak, 22. maja od 12h. Dragan je trener, konsultant, licencirani kouč i motivacioni govornik, prepoznat po treninzima leadershipa i upravljanja ljudima, a na prvom SAM TALK-u pričao je o tome kako biti bolji lider nakon promena koje su nam se desile.

Nije vreme da investicije stanu, uvek postoje prave prilike - Slobodan Đinović, gost online formata Ask an expert


19.05.2020

Nikada ne treba prestati sa investicijama. Procenite pametno šta će imati pravu vrednost na tržištu, investirajte. Ne odlažite investicije u inoviranje sopstvenih poslovnih procesa - poruka je Slobodana Đinovića, člana Upravog odbora Srpske asocijacije menadžera i direktora Orion telekoma koji je bio gost formata „Ask an expert“ Srpske asocijacije menadžera.

ASK AN EXPERT - Slobodan Đinović, direktor, Orion telekom, utorak, 19.05.


15.05.2020

Poštujući želje članova izražene u upitniku, sa velikim zadovoljstvom vam najavljujemo da će gost "Ask an Expert" serijala, biti Slobodan Đinović, član UO SAM-a i direktor, Orion telekoma.

Sve je u planiranju - ASK AN EXPERT - Danijela Mirković, partner, EY


12.05.2020

Analitika, predikcija, pravljenje planova, ali i vođenje kroz različite krizne scenarije deo su poslovanja koji će postati redovna praksa za kompanije i kada prođe kriza izazvana pandemijom virusa COVID 19.

Svaka kriza je prilika - Ask an Expert, Mihailo Janković, CEO, Nectar grupa i Menadžer godine 2019


05.05.2020

Promena fokusa ljudi, menjanje prioriteta, nov ugao sagledavanja stvarnosti, prinudna sveopšta digitalizacija, ali i veliki poslovni izazovi ključne su odlike trenutka koji je nastao kao posledica krize izazvane pandemijom. Mihailo Janković, menadžer godine u 2019. i direktor Nectar grupe bio je gost novog online formata „Ask an expert“ Srpske asocijacije menadžera. Razgovor je vodila Jelena Bulatović, izvršna direktorka SAMa.

Kada se vraćamo na posao?


30.04.2020

ASK AN EXPERT – gost dr Borislav Miljanović


28.04.2020

Dan posle je već počeo


23.04.2020

Ekonomske mere dobre, najbitnije prvo pomoći malim i srednjim privrednicima


16.04.2020

Srbija ima podršku Evropske unije i SAD-a, a da li će efekti izlaska iz krize biti pozitivni ili negativni zavisi i od kombinacije efikasnosti primene zdravstvenih mera, gde još ima puno neizvesnosti o dužini trajanja zdravstvene krize, i ekonomskih mera. Potrebna je veća efikasnost, implementacija ekonomskih mera bez mnogo administracije i dopuna radnog zakona kako bi se sačuvao značaja broj radnih mesta – deo je zaključaka pete online konferencije „Kako do privrednog oporavka?“ koju organizuje Srpske asocijacija menadžera u saradnji sa ICT hub-om.

Roba ne sme da stane, a hrane ne sme da nestane - Biznis u izazovnim vremenima


09.04.2020

Svet posle ove krize neće biti isti, menjaju se navike potrošača, doći će do ubrzane tranformacije poslovanja, ali neće nestati ljudski kontakt. U ovim procesima, dok traje pandemija virusa COVID-19, za Srbiju je važno da se što pre implementiraju ekonomske mere jer se na taj način smanjuju posledice po preduzeća – zaključeno je na četvrtoj online konferenciji Srpske asocijacije menadžera u saradnji saICT hubomu.

Ekonomske mere Vlade smanjile zabrinutost privrednika


02.04.2020

Održana treća online konferencija „Biznis u izazovnim vremenima“

Druga online konferencija: Biznis u izazovnim vremenima „Vreme je za solidarnost i lojalnost prema zaposlenima i partnerima“


26.03.2020

Svako mora da se brine o svom biznisu, da teret krize podnesu podjednako svi članovi jednog kolektiva, da se očuva vitalnost biznisa, da se napravi više scenarija kako da se iz svega izađe sa najmanje posledica, pre svega za ljude, ali i biznis. U svemu tome, potrebni su i inputi države i to je jednačina koja može da donese rezultate. Mere koje se očekuju od države biće samo nadovezivanje na ono što preduzimaju kompanije i u ovom trenutku nije važno da se one implementiraju, koliko je važno da se sa njima smanji panika i loša očekivanja – zaključeno je na drugoj online konferenciji Srpske asocijacije menadžera i ICT Hub-a.

Prva ONLINE KONFERENCIJA "Biznis u izazovnim vremenima"


19.03.2020

Prva online konferencija koju je SAM organizovao u saradnji sa ICT Hubom pod „Biznis u izazovnim vremenima - Kako odgovorno prilagoditi poslovanje za dobrobit zaposlenih, kompanija i društva?“ održana je danas, u četvrtak, 19. marta.