SAM Radni doručak

SAM Radni doručak

SAM Radni doručak jedan je od najpopularnijih edukativnih formata Srpske asocijacije menadžera. Zamišljen je kao prilika za razmenu informacija, znanja i iskustava, promociju aktuelnih ili dolazećih trendova kao i uspešnih modela poslovanja. Izbor tema čini ovaj događaj specifičnim, obzirom da se one pažljivo biraju u skladu sa potrebama menadžera. Velika podrška u izboru tema stiže i od samih članova, eksperata u različitim oblastima poslovanja.


Uz promovisanje novih trendova u poslovanju, organizaciji, marketingu, HR-u i komunikacijama Radni doručak služi upoznavanju i informisanju članova o novim zakonima i makroekonomskim trendovima u Srbiji. 

RD sa kompanijom Mozzart - Napredno upravljanje konfliktima


U sredu, 15. novembra, održan je Radni doručak sa kompanijom Mozzart na temu „Upravljanje konfliktima – Napredni nivo“, a kao nastavak prošlogodišnjeg predavanja.

Radni doručak - kompanija Infostud


U četvrtak, 28. septembra održan još jedan Radni doručak sa kompanijom Infostud na temu Employer Brandinga.

Radni doručak sa kompanijom Infostud


U utorak, 16. maja, održan je još jedan Radni doručak sa kompanijom Infostud na temu "Trendovi na tržištu rada-global vs Srbija".

Radni doručak sa kompanijom PwC


U utorak, 9. maja, održan je još jedan radni doručak sa kompanijom PwC na temu "Usklađivanje poslovnih procesa sa zahtevima Sistema elektronskog fakturisanja".

Radni doručak sa kompanijom Mozzart


Radni doručak sa kompanijom Mozzart, na temu “Upravljanje ciljevima i organizacija vremena” održan je u utorak, 25. aprila.

Radni doručak sa kompanijom Cisco


U utorak, 4. aprila, održan je Radni doručak sa kompanijom Cisco, u okviru kog je prisutnima predstavljen AppDynamics u prijatnoj atmosferi restorana Prime hotela Crowne Plaza Beograd.

CULTURE EATS STRATEGY FOR BREAKFAST


Na Radnom doručku, održanom u utorak, 21. marta, na temu Organizaciona kultura, kompanijske vrednosti i uticaj na biznis govorile su Sanja Jevđenijević i Slađana Imamović iz kompanije HRrxcel.

Cyber pretnje koje dolaze sa strane ali i iz samih kompanija


Svakih 11 sekundi jedan biznis je pogođen sajber napadom, na udaru su svi, od velikih kompanija i javnog sektora, pa sve do malih i srednjih preduzeća.

Nagrađivanje zaposlenih kroz dodelu udela u vlasništvu


Na današnjem Radnom doručku sa advokatskom kancelarijom Karanović & Partners slušali smo kako kompanije prevazilaze probleme prouzrokovane sve zahtevnijem tržištu rada.

Na kafi SAM sa Dragomirom Kostićem, Atlantic Brands


Brojne promene u svesti i navikama potrošača nastale su nakon pandemije kovid19 i globalnih svetskih dešavanja, pokazali su rezultati istraživanja Atlantic brands.

Upravljanje konfliktima - RD sa kompanijom Mozzart


Analiza, odnosno prepoznavanje tipa ličnosti kao i prepoznavanje, analiza procesa nastanka konflikta su teme o kojima je govorio Goran Vučetić, direktor direkcije poslovnih procesa u kompaniji Mozzart

Koučing u vremenima brzih promena


Da se koučing može posmatrati kao katalizator razvoja, na Radnom doručku održanom u utorak, 20. septembra, objasnio nam je Pavle Marjanović, vlasnik kompanije Transforma Consulting.

Digitalne inovacije na ivici i izazovi koje nose


Breakfast and Value (with a) View


Magična reč “izvini” – Krizne komunikacije u 21. veku


Pregovaračke i komunikacione tehnike i alati


Šta su konflikti, a šta sporovi? Da li je svaki konflikt nužno loš, objasnio je advokat Vladan Simeunović na Radnom doručku u SAMu.

Trendovi u regrutaciji i selekciji


Novi Zakon o arhivskoj građi


Advokati Vladan Simeunović i Biljana Matić predstavili su novi Zakon o arhivskoj građi, približili šta se ovim zakonom predviđa i koji se koraci moraju preduzeti kako bi se on ispoštovao.

Customer Experience


Naša budućnost zavisi od toga kakvi smo sa klijentima I zaposlenima – danas!

Tehnološke inovacije


Inovacije biznis modela i trendovi budućnosti


Šta su to inovacije biznis modela i koja je njihova uloga? Koji su to tehnološki trendovi i nova realnost koja nas čeka?

Primena propisa o fiskalizaciji


Radni doručak sa kompanijom PWC, održan je uživo u SAMu, u utorak, 26.10.2021.

Elektronske fakture


Radni doručak sa kompanijom Aigo Business Systems, održan je uživo u SAMu, u utorak 12.10.2021.

Poreske olakšice i podsticaji


Radni doručak sa kompanijom PwC

Nezaštićene poslovne tajne


Radni doručak sa kompanijom CMS

Poreske olakšice i podsticaji


Da li znate sve o poreskim olakšicama i podsticajima koje predviđaju Zakon o porezu na dohodak građana i Zakon o porezu na dobit pravnih lica?

Novi poreski podsticaji i olakšice sa kompanijom WTS Srbija


Direktor WTS Srbije, Bojan Radojičić, prezentovao je članovima SAM-a nove promene u zakonima za poreske podsticaje i olakšice.

Agilni menadžer zanimanje novog doba


Agilnu metodologiju kao i nova agilna zanimanja, izazove, primere i preporuke vezane za uvođenje agilnog menadžmenta na Radnom doručku, prezentovala je Jasmina Nikolić, generalni direktor, Agile Humans.

Radni doručak sa kompanijom Telegroup


10 years challenge: kako smo povećali efikasnost naših timova?

Radni doručak: Data Science – Strategija za rast poslovanja


Kako primeniti najnaprednije tehnologije i inovirati poslovanje, prezentovao je tim kompanije Enetel Solutions na Radnom doručku u SAM-u.

Business Breakfast BMW Delta Motors & SAM


Za članove SAM-a organizovana je specijalna poseta BMW hali na 54. Međunarodnom salonu automobila.

Pravni rizici i zamke u vođenju ICT kompanije


Kako pravilno postaviti figure na ICT business tabli i rešiti protokole i odnose kako bi se umanjio rizik nastavka ICT spora, prezentovala je advokatska kancelarija “Naumović i partneri” na Radnom doručku u SAM-u.

SAM Radni doručak "Kako postati poželjan poslodavac" sa agencijom Homepage


Šta je to brendiranje poslodavca i na koji način mu možemo pristupiti strateški, bila je tema prvog SAM Radnog doručka ove godine koji je organizovan sa agencijom Homepage.

Medijacija u privredi


Radnom doručku na temu „Medijacija u privredi – od destruktivnog konflikta do konstruktivnog rešenja”, prisustvovalo je preko 60 predstavnika privrednih društava, pravnih i HR službi kompanija i javnih preduzeća, sudija, advokata, pravnika i menadžera.

Motorola pametna komunikaciona rešenja za proizvodnju


Proizvodni sektor sve više ima potrebu za integrisanom komunikacionom platformom koja će im omogućiti da povećaju produktivnost, povećaju zaštitu radnika i značajno smanje vreme prekida u poslovanju. TeleGroup i Motorola Solutions su osmilili rešenje bazirano na komunikacionom sistemu u postrojenju koji nesmetano povezuje sve radnike i pospešuje automatsku razmenu informacija između uređaja i radnika.

Homemade Coaching - Koučing na naš način


Kako preispitati vrednosti, postaviti očekivanja i rukovoditi u raznim situacijama, zahteva kombinaciju globalnih coaching iskustava uz neophodno uzimanje u obzir lokalnih specifičnosti! Svoja iskustva na ovu temu predstavili su predstavnici kompanije Actavis Srbija.

Digitalizacija poslovanja kao imperativ


AIK Banka bila je domaćin radnog doručka u SAM-u, čija je tema bila „Digitalna transformacija – evolucija ili revolucija“.

Kako da samouvereno poslujete na engleskom jeziku


Škola jezika inlingua Galindo predstavila je članovima SAM-a kako da savremeno komuniciraju sa poslovnim partnerima i klijentima u internacionalnom okruženju korišćenjem novih veština i znanja iz oblasti poslovnog engleskog jezika.

Kako kompanije vode društvo napred


Kompanije imaju odgovornost za razvoj društva u kojem posluju i one moraju preuzeti vodeću ulogu u vođenju našeg društva napred – zaključak je diskusije održane u Srpskoj asocijaciji menadžera.

Upravljanje sporovima u okviru kompanije


Kako da pametnim izborom načina vođenja spora ili ugovaranja različitih načina vođenja spora u zavisnosti od vrste spora, postignete najbolje rezultate za vašu kompaniju predočeno je na radnom doručku koji je vodio advokat Dragan Psodorov iz advokatske kancelarije Joksović, Stojanović i Partneri.

Model poslovanja budućnosti - važnost automatizacije biznis podataka


Kako automatizacija pomera granice poslovne efikasnosti i pojednostavljuje komplikovane procese, preneli su predstavnici Cube Team-a na prvom Radnom doručku u ovoj godini.