Forum menadžera

20.11.2012.

POSTANI ČLAN

XV Veliki Forum Menadžera

U ponedeljak 19. novembra u hotelu Metropol Palace, održan je XV Veliki forum menadžera. Specijalni gost Foruma bio je predsednik Vlade Srbije, Ivica Dačić. U diskusiji na temu" Država kao menadžer", pored premijera učestvovali su i Ivica Smolić, predsednik Izvršnog odbora Komercijalne banke, Bojan Radun, izvršni direktor Nectar-a i predsednik SAM-a. Moderator skupa bio je Milan Ćulibrk, pomoćnik glavnog urednik NINa.

Panelisti su izneli svoja mišljenja o tome da li i kako uspešna menadžerska praksa može da utiče na bolje upravljanje privredom zemlje, kao i koji bi to bili naredni koraci za što brži oporavak države. Pred oko 200 prisutnih članova i gostiju SAM, mogli smo čuti da je iz ugla Ivice Smolića „Vlada mesto gde se susreću politika i menadžment".  

Od premijera Dačića prisutni su čuli pohvale za rad kompanija Nectar, koja je uspešno kupila kompaniju Fructal i tako postala regionalni lider. Takođe, premijer je istakao da samo zajedno možemo da izađemo iz krize i da moramo da čujemo jedni druge. Na kraju, premijer Dačić je istako da je za biznis najvažnije da nema korupcije i da je nephodno da se stvore sistemski uslovi za iskorenjivanje korupcije u Srbiji i da ova Vlada ima kapacitet da donosi teške odluke.

Mediji prisutni na događaju su iskoristili priliku da postave pitanja premijeru i na ostale teme.

Video prilog sa događaja možete pogledati putem ovog linka

Press kliping: